Het NMU jeugdweekend in Lunteren 2021 zit er alweer op. Maar wat was het dit jaar ook weer gezellig! Wij (Lucas van Dijk & Hylke Bouwmeester) zijn al jaren geleden goed bevriend geraakt door het goochelen. Omdat we ver van elkaar wonen zien wij elkaar niet zo vaak en blijft het vaak bij dagelijks appen of bellen. Het NMU jeugdweekend in Lunteren is wel altijd het weekend waar we naar uitkijken. Hier zijn wij eigenlijk het idiote duo tussen de rest van de goochelaars, haha. Bij de workshops zitten we naast elkaar en tijdens de eindvoorstelling hebben we de traditie om daar samen een truc te doen, maar vooral op een niet al te serieuze manier. Hoe gekker, hoe beter!

Kleinere groep

Dit jaar vonden wij het kamp ook zeer geslaagd! Qua opzet ging het iets anders dan we gewend waren. De leeftijd was verhoogd en er was een veel kleinere groep dan voorheen. Hierdoor was er meer tijd voor 1 op 1 hulp van de professionals. Hier hebben wij dan ook uiteraard gebruik van gemaakt. George Parker was de eerste twee dagen aanwezig. Vrijdag avond gaf hij een workshop en hadden we het gehad over doelen stellen maar ook hoe die te behalen. Na zijn workshop gingen wij nog lang napraten met George en hebben we ook gesproken over jezelf “op de markt zetten”. Omdat we allebei later beroepsmatig goochelaar willen worden, hebben wij hier ook erg veel aan gehad!

Maximum Entertainment 2.0

Na een kort nachtje, want ja, gezellig doen in de nacht is leuker dan slapen, hadden we de volgende dag weer allemaal verschillende workshops. Van theaterworkshops tot goochelen. Jack Tucker had een aantal effecten uitgelegd en heeft ons het dringende advies gegeven om het boek Maximum Entertainment 2.0 te lezen. Vervolgens kregen we een workshop over beelden creëren met licht in een theater en al gemene theater tips. Arjan van Vembde besloot (zoals ieder jaar) een avond boswandeling te doen. Zelf hebben we helemaal niks met lopen, maar toch is deze avond boswandeling iets waar we naar uit kijken. Lekker filosoferen over het goochelen, magie en de doelen die we hadden opgeschreven bij George. Heerlijk! Op een leuke manier gingen wij stap voor stap onze doelen opschrijven op een servet, deze om een speciale steen wikkelen en vervolgens het servet verbranden. Deze steen hebben wij nu beide op ons bureau liggen als speciaal aandenken.


Een en al oor voor de wijze lessen van George Parker

Laatste dag… de eindvoorstelling

Na een nog kortere nacht van drie uurtjes was het alweer de laatste dag… Maarrrr dat betekent natuurlijk ook de dag van de eindvoorstelling! Elk jaar wordt de eindvoorstelling gehouden voor de ouders van alle deelnemers. Dit jaar waren het voornamelijk tafel-goochelaars en een paar goochelaars met een act op het podium. Uiteraard hebben wij besloten onze traditie voort te zetten. Dit jaar besloten we om een “Card-Across” te vertonen. De vraag was alleen, hoe gaan wij dit brengen. We hadden eigenlijk geen tijd en we hebben niks meegenomen. Na een tijdje om ons heen kijken hadden we besloten om voor onze opkomst een karretje te pakken. Hier ging Lucas op zitten, zodat Hylke kon duwen. Vanuit achter de zaal reden we naar voren met een echte meezinger: Hallo vriendjes en vriendinnetjes van Bassie en Adriaan. We hadden pannen uit de keuken gepakt die dienden als ‘teleportatie-helmen’ en met de energie op 200% hebben we het klassieke effect vertoond, maar wel in Lucas en Hylke style.


Card-Across maar dan anders…

Tot volgend jaar

Wij gaan altijd naar het NMU jeugdweekend voor de gezelligheid maar ook om onze routines te verbeteren. We komen met gerichte vragen zodat in ondanks de korte tijd (want een weekend is niet lang om een goede routine te creëren) we toch grote stappen kunnen zetten. Beide punten vonden wij dus ook dit jaar erg geslaagd. Wij zijn volgend jaar weer aanwezig! Jij ook?


Lucas van Dijk & Hylke Bouwmeester

Sfeerimpressie

Met dank aan alle deelnemers, de organisatie en docenten Jorrit Schooneman, Mitch Durbank, Jack Tucker, George Parker, Janse Heijn, Lukas & Simon. Dank voor de foto’s: Kevin Ike, Arjan van Vembde en Rene Kok.