Nigel Otermans had afgelopen woensdag, 4 augustus 2021, zijn tweede optreden in Valkenburg. Wat een genot om daar bij te zijn. Het is de moeite van het afreizen waard!
Zijn show bevat humor en afwisseling. Van een verhaal over de geschiedenis van Valkenburg tot dans, muziek, spanning en interactie aan toe. De 75 minuten vlogen voorbij in het Openluchttheater in Valkenburg.

Door de bril van een goochelaar zie je routines die hij in een nieuw jasje heeft gestoken en mooi verwerkt heeft in zijn verhaal. Van ringen tot verschijntrucs, van mentaal tot kaarten… het hele spectrum komt voorbij.
Als leek zie je afwisselende en spectaculaire trucs in een prachtige setting. De interactie die hij zoekt met het publiek zorgt ervoor dat je voelt alsof je naast hem staat. Ook het onderdeel waarbij iedereen op de tribune mee mocht doen, leverde van jong tot oud waardering op.

Een van de (in mijn ogen) krachtige technieken die hij gebruikte was het goochelen zonder woorden. Met begeleiding van passende muziek wist hij in stilte het publiek minutenlang te boeien met een routine over de liefde.
De afwisseling met live muziek heeft zeker bijgedragen aan de sfeer. Het zorgt voor een warme setting met de juiste hoeveelheid dramatiek. Spelend met het ritme van de muziek zorgt hij ervoor dat je bevangen raakt door de mystiek.

Nigel Otermans, het is een genot om je vol passie aan het werk te zien!
Alle woensdagen in augustus treedt hij in Valkenburg op, kaarten zijn (misschien) nog te koop via www.openluchttheater-valkenburg.nl

Maarten Nijenhuis

Foto’s: Marcel Leën / ML mediaproductions